Tuesday 27 March 2012

Breirol, broddellap en paars-gele sprei


Dit is een gebreide broddellap. Het patroon vind je op de het weblog van Joke hier. Ik heb nu deel 7 af. Ik heb er zo'n plezier in! Het leuke van zo'n broddellap of breirol is dat het heel afwisselend is, niet uitmaakt hoe groot hij wordt en hij hoeft ook niet af want hij is eigenlijk nergens voor! Zomaar om te oefenen en nieuwe steken uit te proberen. Ik heb ook al het een en ander uitgehaald. Fouten laten zitten is niet te doen. Ik blijf er dan naar kijken en op de foto is het natuurlijk ook geen gezicht. Wel zijn de eerste 2 patroontjes niet van het originele patroon. De eerste krijg je door niet goed het patroon te lezen en alle vierkantjes(dat waren de rechte steken) niet te breien. Gek he? Ik heb het zo gelaten omdat het er grappig uitziet. Het tweede patroontje is een soort dambordje. Ik mis nu wel het mooie geschulpte randje van Joke. Ik zal er later eentje aanhaken. Ik gebruik 100% katoen en waarom ik roze en oranje gebruik? Dat komt omdat ik dat nog had liggen en op de een of andere manier kan ik het niet laten om zulke kleuren te kopen:)


Het patroon van deze breirol vond ik op dit weblog van Annelein. Deze patronen vind ik iets lastiger en de 100% wol werkt ook iets moeilijker, maar daarom is de uitdaging voor mij dan ook groot. Zondag gingen we met de auto naar familie in Groningen en al breiend was ik na 2 uur maar een paar naalden verder, omdat ik bijna de hele weg ruzie had met de nopjes in het patroon. Maar..het is gelukt! Hij is af tot en met deel 3.


In Groningen aangekomen kreeg ik deze sprei mee naar huis. Ontzettend gaaf vind ik. De vrouw van mijn schoonvader was 88 jaar geworden en was wat aan het opruimen. Ze had de sprei lang geleden gekocht op een braderie van een kerk. Iemand heeft voor deze sprei 396 dezelfde blokjes gehaakt! Pffff, dat zou dus echt een opgave voor mij zijn. Ik heb daar echt respect voor.


De sprei meet ongeveer 2.50m bij 2.10m breed en is dus paars met een soort oranje-geel. Een kleurencombinatie die ik zelf niet zo gauw zou kiezen, maar ieder keer als ik er nu langs loop geniet ik ervan.


Hij ligt nog te drogen van de was en ruikt heerlijk naar de wasverzachter. Wat een cadeau(tje) toch?

Ook wil ik nog even Joke en Annelein bedanken voor het maken en/of vertalen van de patronen voor de breirollen. Vast een hoop werk iedere keer. Ik kijk uit naar de volgende patroondelen!

Een gezellige dag nog,

Groetjes
Annemieke

Monday 12 March 2012

Mandjes, molens en blokkenrij van POTC


Veel mooie stoffen blijven bij mij in de kast liggen uit een soort voorzichtigheid, of misschien zuinigheid. Ik heb nu alles wat ik erg mooi vind van de rode/roze stoffen eruit gehaald en daar maak ik mandjes van. Allemaal anders van formaat. Het enige wat hetzelfde is is de hoogte van de blokken, de rest snij ik 'los uit de hand' en naai ik met de machine. Leuk om te doen!


Dan de molens....Gisteren waren we in de zaanstreek. Nou heb ik nog nooit zoveel molens en mooie huizen op een dag gezien. Ik heb maar een paar foto's gekozen. Alles laten zien is wat veel.
En dan de namen...Dit is bijvoorbeeld de Woudaap uit 1651 in Krommeniedijk.


De bewoonster had net de vuilnisbak geleegd.Ik heb even snel naar binnen gekeken en zag mooie lichtblauwe keukenkastjes. Net als de rand aan de onderkant van de kap van de molen.



Hier zie je die lichtblauwe kleur. Mooi he?



In een bijgebouwtje hingen hele mooie gordijntjes.


Om bij deze molen: het Prinsenhof (1722) te komen moesten we een heel eind door een weiland. Overal om ons heen was gras en kon je heel ver kijken.


Rozetje aan de voorkant van zomaar een Zaans houten huis.


Dit is een schuurtje van de molen 'het Pink'. Ik moest even die groene kleur laten zien. Is dat even goed te zien in de middagzon!


Deze foto nam ik ook voor de kleurencombinatie. Het rood lijkt erg op mijn naaidoos die ik aan het verven ben.


En een kleine octagon met allemaal kleurtjes. Ik heb nog veel meer foto's maar zal maar niet alles in dit bericht zetten, dan word het zo'n lange 'lap'.


Over lap gesproken, de eerste blokken van de patchworkblokken van Lucy Boston zitten aan elkaar. Nou wordt het echt!

Groetjes
Annemieke

Friday 9 March 2012

Van een pannelap, de kringloop en nieuwe huisjes


Vandaag even een pannelap geprutst. Ik zeg geprutst omdat ik vaak moest uithalen. Uiteindelijk is het goed gekomen. Hier staat hij voor de kip en een theepotje van de kringloop. Daar loop ik zo af en toe graag binnen.


Deze lus zag ik op een gekochte pannelap van Sigg. Handig toch? Je laat je binding gewoon een stukje doorlopen en dan naai je hem in het laatste stukje mee. Dat was me nou nooit eerder opgevallen en ik heb de oude pannelap al jaren! Binnenin zit badstof (je kan er dus je hand insteken) en een tussenvulling die speciaal warmte tegenhoud. Al even getest tegen een hete pan en dat gaat goed!


Nog een keer aan de haak naast een ovenwant die ik eens in Dublin kocht.


Dit is de achterkant, gave stof voor in de keuken vind ik. Gekocht hier in de VS.


De 4 rechter huisjes kwamen er deze week bij. Soms zit de deur links, soms ineens rechts ;)


Ook dit is nog een heel project. Het is een oude naaidoos op pootjes waar je alle lades van kan uitvouwen of trekken.
Ik ben aan het verven, wat nog een hele klus is.


Nou staat hij in de eerste laag rood. Er komt nog een laagje over heen en dan moet alles weer in elkaar geschroefd. Dan laat ik hem weer even zien. Dit kleine quiltje kleurt er goed bij, helemaal mijn kleuren;)

Fijn weekend allemaal,
Groetjes
Annemieke